Skip to main content
De Feestrubriek

Rianne Seton: ‘Als ik naar de beelden kijk, dan denk ik ‘lekker bezig, Rianne’’

Door 21 juni 2021juni 24th, 2021One Comment

Creatief Ondernemen is een feestje! Natuurlijk, niet elke dag is even leuk, maar de piekmomenten, dáár komen we ons bed voor uit. Zo ook Rianne Seton, videomaker en allround enthousiasteling. Ik zet haar vandaag in het zonnetje én ze vertelt ons waarom ondernemen voor haar een feestje is.

Als ik één persoon ken die het woord ‘enthousiast’ vereenzelvigt, dan is het wel Rianne Seton. Als ik aan kom fietsen, zwaait ze zo hard als ze kan naar me. En pre-corona kwam daar dan nog een fikse knuffel bij. Haar jonge-honden-mentaliteit is aanstekelijk en daarom ben ik blij dat ik haar vandaag in het zonnetje mag zetten.

Organisaties zichtbaar maken met film

Rianne maakt organisaties zichtbaar door ze op film te zetten. Ze kan daarbij alles zelf: ze bedenkt de plannen samen met de klant, zet de interviews uit, maakt de scripts, doet het camerawerk en monteert alles naar tevredenheid van de klant af. Dat doet ze alweer bijna negen jaar voor zichzelf en volgens haar is creatief ondernemen een feestje.

Ze vertelt me dat ze vanochtend in bed lag en vol vrolijkheid uitkeek naar vandaag (maandag). ‘Stiekem lag ik daar in bed te genieten dat ik zo moest beginnen. Het is zo fijn dat ik op mijn eigen plekje mijn eigen gemaakte beelden mag monteren en dat ik weet dat het wat moois gaat worden. Het leggen van die puzzel, want dat is monteren, daar word ik heel gelukkig van. En als ik dan naar de beelden kijk, denk ik ‘lekker bezig, Rianne.’’

De beste service, daar wordt ze blij van

Rianne is lekker zelfverzekerd, maar niet op een arrogante manier. Ze is gewoon lekker bezig. Punt. En dat doet ze omdat ze haar klanten de beste service wil geven die ze kunnen krijgen. ‘Ik wil gewoon dezelfde klantenservice geven aan mijn klanten als ik zou willen ontvangen. Daar word ik echt heel blij van.’

Het is dus de combinatie van de creativiteit van het monteren en het bedienen van klanten, vraag ik Rianne. ‘Het is een combinatie van alles. Ik hou ook heel erg van marketing voor mijn eigen bedrijf, net als van het monteren van films als het tikken van mails naar opdrachtgevers. Het is echt de mix.’

Sokken met je eigen logo

‘Dat is ook echt het feestje van ondernemerschap: je kan je laten leiden door wat je ziet en wat er gebeurt in je omgeving. Als je ’s nachts of onder de douche een keer denkt: ik zou wel dronevlieger willen worden, dan plan je dat in, in je agenda. Of als je marketeer wilt worden, dan kan dat ook. Maar het kan nog kleiner: als je ineens denkt, ik wil sokken met mijn eigen logo erop, dan kan dat ook!’

Vier je ook je successen, vraag ik haar. ‘Ik vier het te weinig, maar ik doe het wel. Bijvoorbeeld door af en toe een uurtje eerder naar huis te gaan. Maar ik vier het ook door creativiteit van anderen op te slurpen in het museum of het theater. Alleen zou ik er best vaker een feestje van mogen maken.’

Paarden optillen kan ze ook

En bleef ondernemen nog steeds een feestje toen de pandemie ons leven omgooide? ‘Ja, financieel was het geen probleem. Ik ben wel meer communicatie online gaan verzorgen, zoals webinars en livestreams. Dat kon ik nog niet, maar nu wel!’ Ben je dan het Pippi Langkous-type, vraag ik haar. ‘Ja, ik kan ook paarden optillen’, zegt ze lachend.

Heeft ze nog tips voor andere ondernemers? ‘Life begins at the end of your comfort zone’, zegt ze. ‘Blijf jezelf uitdagen in het ondernemerschap. Dat grenst ook weer aan wat Pippi Langkous zei: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het vast.’

Dit is echt de beste versie van mezelf

‘Waar ik trouwens het meest gelukkig van wordt, is dat als ik een film opstuur naar mijn klant, die klant dan terugstuurt: ‘Dit is echt de beste versie van mezelf.’ Dat is echt mijn streven dat mijn klant naar de film kijkt en dat denkt. Dat gebeurt gelukkig ook regelmatig.’ Is dat dan waar klantenservice en creativiteit samenkomen? ‘Absoluut.’

Bezoek de website van Rianne als je haar wilt inhuren als filmmaker: www.setonproducties.nl

Overigens schreef ik haar teksten en maakte ik haar website. Wil je ook zo’n gave website? Neem contact met me op!


One Comment

  • Rianne Seton schreef:

    Dank je wel Anne, voor je prachtige manier van schrijven. De juiste toon raken is echt een kunst en jij verstaat deze als geen ander. Ondernemen is een feestje en zeker met jou als mijn kantoorgenoot.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.