0

Persoonlijke teksten beginnen bij mij

By 16 januari 2020juni 18th, 2020Contentstrategie
EditorAnne Editor Anne Productions

Laatst las ik de blog van Annemieke Tissink, coach bij ondernemersacademie Puurst. Zij schreef over persoonlijke marketing en hoe zij voorstander is van jezelf puur en echt laten zien in marketing (of eigenlijk in je hele bedrijf). Zij doet dat bijvoorbeeld door te vertellen hoeveel ze van wijn en van schoenen houdt. Ik ben het helemaal met haar eens en daarom een voorstelrondje. Van mij, aan jou. 

Ik denk vrijwel altijd in termen van inhoud, uitdagingen en oplossingen, ik denk aan de ander en wat hij of zij nodig heeft op dit moment. Je kunt het klantgericht noemen en dat is het ook, maar dat is maar het halve verhaal. Dat is ook wat ik aan mijn klanten meegeef. Het is leuk, hoor, altijd denken vanuit de klant: wat heeft hij of zij nodig? Welke oplossingen kan ik bieden? Maar uiteindelijk gaat hij of zij met jou in zee, dus: jij maakt het verschil.

Maar wie ben ik dan?

Ik maak dus het verschil voor mijn klanten als het op teksten aankomt. Ik schrijf namelijk websiteteksten voor ze, maar ook blogs, whitepapers en nieuwsbrieven. Hier en daar een artikel of een aanbestedingdocument. Mijn roots zijn dan ook te vinden in de journalistiek, maar ook de antropologie, ook wel veredelde journalistiek genoemd. Schrijven is mijn vak, mijn passie, hetgeen waar ik altijd naar zal terugkeren. 

Maar ik vind dat stilstaan zonde is. Soms is het even nodig, als moment van bezinning, maar ik houd ervan om mezelf te ont-wikkelen en steeds dichterbij mijn kern te komen. In die kern zit dus de liefde voor tekst en het woord, maar ook liefde voor visuele uitingen, illustraties, Kunst met een grote K. Dus zie jij me vaak aan de eettafel te tekenen of in een werkplaats om zeefdrukken te maken, bijvoorbeeld. 

Je ziet me ook bij de Italiaanse les, want na 6 jaar achtereen op retraite te zijn gegaan in Italië en weinig tot niets in het Italiaans te kunnen zeggen, leek het me tijd. Want ook komend jaar ben ik weer twee keer in Italië voor een retraite. Inmiddels mag ik me ook trainee noemen, wat betekent dat ik de ins en outs leer van het geven van een retraite, de oefeningen en het gedachtegoed van John en Gaia van Fuck It – the ultimate spiritual way.

The Original Fuck It

Dat heb je goed gelezen: Fuck It. Inmiddels ligt de winkel vol met boeken met ‘fuck’ in de titel, maar er is maar één original Fuck It en dat boek is geschreven door John Parkin. Door de retraites die ik volg, het lezen van de juiste boeken en de gesprekken die ik met Gaia Pollini, die de meeste retraites geeft, heb, duik ik steeds meer de diepte in en kom ik steeds meer te weten over jeugdtrauma’s, hoe ze zich uiten in volwassenen en hoe je ermee aan de slag kan. Ik schrijf over al mijn spirituele en zelfontwikkelingsthema’s op een andere blog: http://souldoodle.productions

Door al mijn werk, voor anderen en aan mezelf, leer ik mijzelf steeds beter kennen en mezelf ont-wikkelen. Daardoor leer ik ook wanneer het genoeg is, wanneer ik even pas op de plaats mag maken en mezelf even mag terugtrekken. Gewoon even chill, gewoon even niets, want dat is ook onderdeel van mij. Door de juiste balans te vinden, kan ik alles geven op de momenten die ertoe doen. 

Dit is wie ik ben, zo op het eerste gezicht. En wie ben jij? Heb je hulp nodig als het om tekst gaat? Plan een gratis adviesgesprek met koffie met me in!

Anne van den Berg

Author Anne van den Berg

More posts by Anne van den Berg

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.