Zoeken naar de kern

Over Editor Anne – Anne van den Berg

De foto rechts, dat ben ik. Ik sta hier op een veerboot die mij van Genova in Italië naar Barcelona, Spanje, bracht. Lang voor alle coronaperikelen natuurlijk. Maar die foto, die reis, dat is wie ik ben in mijn diepste kern. Ik ben iemand die onderzoekt, ontdekt en op reis gaat. Ik ben geen extreme reiziger, het is fijn als het een beetje is uitgezocht van tevoren, maar in die voorbereiding zoek ik altijd het alternatief. Hoe kan het anders, hoe kan het beter? Dat is precies wat terugkomt in mijn karakter en in mijn werk: hoe kan het anders, hoe kan het beter. 

Op zoek, maar niet vanuit onzekerheid en vertwijfeling, maar vanuit nieuwsgierigheid, op zoek naar de waarheid, de kern van het bestaan. Ik snuffel dan ook graag aan andermans schrijverijen. Boeken, artikelen, socialmediaberichten. Hoe schrijven ze het op, maar ook: wat schrijven ze op. Ik pas het aan, trek het weer uit en bekijk het even van een afstand. Soms is het een ‘ja!’, maar soms is het te klein, soms te groot, of niet het juiste moment. Qua stijl, qua woordgebruik, qua inhoud. De wereld is zo groot, de mensheid zo rijk. Ik denk dat ik mijn bestemming nooit bereik, maar ik geniet van het uitzicht.

Editor Anne

Wat ik het liefst doe? 

Jou meenemen op

ontdekkingstocht.

Jou laten ontdekken hoe het is om je eigen stem te vinden. Je eigen stempel die jij op de aarde mag drukken. En om vanuit die eigen stem, in jouw eigen woorden te laten vertellen. Daar is ook een zoektocht bij betrokken, want soms is het even zoeken naar de woorden die passen, het verhaal wat nu verteld mag worden en welke waarheden voor jou gelden. Als je weet welke woorden nu bij je passen, weet dat alles voorbij gaat en weet dat je verhaal met je meegroeit, dan ben je altijd op je gemak als je jouw verhaal vertelt.

Ga mee op zoektocht.

Neem contact op.