Skip to main content
BloggenDe juiste mindset

Mijn purpose?! Daar zit toch niemand op te wachten?!

(en meer van dat soort excuses om online niet zichtbaar te zijn)

Je hebt een diepere purpose. Je bent coach of trainer geworden omdat je gelooft dat de mens het in zich heeft om voluit te leven. Dat ze terug kan komen naar haarzelf zodat ze vol ontspanning en tevredenheid door het leven kan bewegen. Je weet daarom de juiste vragen te stellen, maar weet je ook hoe je de wijsheden waarmee je haar op weg helpt te vertalen naar je websiteteksten? Je blogs? Je Facebookposts?

Ik geloof volledig in voluit kunnen leven, terugkomen naar jezelf, in ontspanning kunnen bewegen. Maar als ik spreek met coaches en trainers, dan worden ze vaak al onzeker van het idee dat ze hun gedachtengoed op papier moeten zetten. De ontspanning is dan ver te zoeken en ze leven een kleiner leven dan nodig is. Ze zijn bang voor kritiek van anderen of houden niet van de onlinewereld: doe mij alles maar offline. Ze hebben wel de purpose, maar het is in ieder geval niet zichtbaar.

Jouw diepere purpose zichtbaar maken

We willen natuurlijk het liefst dat alle mensen die we kunnen helpen, komen aanvliegen. Dat wil ik zelf ook wel. Dan kan ik me namelijk volledig richten op het daadwerkelijk helpen van die mensen, maar helaas zit de wereld zo niet in elkaar. Nieuwe klanten hebben vaak zes of zeven contactmomenten nodig voordat ze een beslissing nemen om voor jou te kiezen. Vaak zijn vijf van die momenten online.

Het gaat dan bijvoorbeeld om een Facebookadvertentie, een post van een vriend van een vriend van een vriend, je website, een blog en je LinkedIn-profiel. Al die momenten dragen voor de klant bij aan het maken van de daadwerkelijke beslissing. Daarom moet je online zichtbaar zijn met jouw purpose. Plus: ik geloof dat je echt ontspannen kan leren schrijven, zodat je zonder moeite je website vult, blogs schrijft en je leuke nieuwe video voorziet van een sterk onderschrift.

Welke beperkingen leg jij jezelf op?

Ik hoor je denken: wat heb ik te vertellen? Wie ben ik om dit te vertellen? Ik kan helemaal niet schrijven! Mensen gaan me stom vinden! Zitten de mensen die ik in mijn praktijk wil hebben hier wel op te wachten?! Je mag jezelf de vraag stellen: welke onzekerheden zitten hieraan ten grondslag? Zijn je opwerpingen echt waar? Moet je alles nu al kunnen of mag je schrijven nog leren?

Maar ik zal je alvast op weg helpen door je bezwaren alvast te bespreken:

Wat heb ik te vertellen? Ik wil wedden dat jij heel veel te vertellen hebt. Bijvoorbeeld over:

  • Waarom je coach bent geworden, wat is jouw purpose;
  • Wie jij helpt en waarom;
  • Hoe jij je coachees helpt;
  • Welke goeroes en stromingen jij volgt en waarom;
  • Welke boeken jij leest en wat je ervan vindt;
  • Welke oefeningen je met je coachees doet en waarom.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar achter elke handeling, gedachte of coachee zit een verhaal. Je hebt genoeg te vertellen, de vraag is alleen: durf jij het te delen?

Wie ben ik om dit te vertellen? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag die veel mensen tegenhoudt om te schrijven. Ze vinden zichzelf niet vernieuwend. Of ze vinden zichzelf geen leider, omdat hun werk is gebaseerd op de gedachtengoed van iemand anders. Alleen: je bent wel een leider, want jij helpt coaches een nieuwe weg te vinden in het leven. En dat doe je op jouw manier. Wil je nieuwe mensen helpen? Dan moeten ze weten dat jouw manier ook bestaat en dat ze dus bij jou ook terecht kunnen.

Ik kan helemaal niet schrijven! Het is mijn overtuiging dat iedereen kan leren schrijven. Echt iedereen. Het gaat mij niet om de Nederlandse taal en die perfect kunnen gebruiken (want voor sommigen zal je het nooit goed doen). Het gaat om het vertellen van verhalen en jij doet dat op jouw manier. Verder kan je natuurlijk wel leren hoe je dichter bij jouw kern komt, zodat je ontspannen leert schrijven in jouw unieke schrijfstijl.

Ik kan je daar natuurlijk bij helpen! Dat is dan weer mijn purpose. Hoe? Vraag op deze pagina een gratis coachingsgesprek aan en dan bespreken we jouw vraag verder!

Naar schrijfcoaching

Mensen gaan me stom vinden! Natuurlijk gaan ‘mensen’ je stom vinden. Als je het goed doet, tenminste. Of in ieder geval: ze vinden je niet interessant. Dat is mooi, want je wilt alleen jouw ideale klant aanspreken, je wilt daar je energie insteken en de rest links laten liggen. Die mensen, die ideale klanten gaan jou dus niet stom vinden. In tegendeel! Die vinden jouw stijl te gek en daar haken ze op aan. Precies op die stijl.

Zitten de mensen die ik in mijn praktijk wil hebben hier wel op te wachten?! Ja, dus, zie voorgaand. Ze zitten niet alleen te wachten op jouw stijl, maar ook op jouw boodschap. Jouw ideale klant wil namelijk voluit leven, meer vanuit ontspanning en vanuit haar kern. Hoe? Dat weet jij. Je helpt ze natuurlijk in je praktijk, maar het begint al online. Door alvast in een blog een aanzet te geven, zetten ze zelf alvast een eerste stap, waarna ze bij jou verder gaan.

Als je dus meer mensen wilt helpen, dan zal je online moeten beginnen. Het mooie is juist dat je nog meer mensen helpt als je online aanwezig bent, als je berichten schrijft in jouw unieke schrijfstijl. Meer mensen die gaan nadenken over hoe ze terugkomen naar hun kern. Wil jij ze die reis naar hun hart ontzeggen? Precies, het is tijd om jouw wijsheden te delen. In jouw unieke schrijfstijl.

Wil je meer weten over hoe je meer ontspannen kan schrijven in jouw unieke schrijfstijl? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Ik stuur elke maand een e-mail met tips, veelal op het vlak van zelfontwikkeling in combinatie met schrijven:

[mc4wp_form id="6455"]

P.S. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief dan ontvang je direct allerlei goodies, zoals het 101 schrijftips e-book. Dan kan je vandaag nog beter leren schrijven!

P.P.S. eerste afbeelding is van Alexandra Gorn op Unsplash

De tweede afbeelding is van Michael Heuser op Unsplash

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.