Wil je beter leren schrijven?

In gesprek met creatieve ondernemers kwam ik erachter dat schrijven niet per se hun ding is. Dat leidt ertoe dat mails schrijven langer duurt, ze niet altijd het idee hebben dat ze goed overkomen en dat marketingteksten schrijven al helemaal een worsteling is. Daarom vroeg ik ze: zouden jullie dan niet beter willen leren schrijven? Het antwoord was volmondig ‘ja!’.

De schrijfcursus voor creatieve ondernemers

De creatieve ondernemers die ik sprak, stonden allemaal open voor de cursus ‘schrijven voor creatieve ondernemers’. De cursus is expres breed opgezet. Je leert dus niet alles over een blog of hoe je je websiteteksten optimaliseert, maar je leert hoe je lekker schrijft. En lekker betekent in dit geval: met gemak, plezier en zelfvertrouwen.

Lekker schrijven: dat wil jij toch ook?

In de afgelopen weken heb ik verder onderzoek gedaan naar de uitdagingen van creatieve ondernemers als het schrijven betreft. Ik ontdekte dat e-mails naar klanten een punt van aandacht is, maar ook bloggen op de wensenlijst staat. Maar zeker ook het zelfvertrouwen ontwikkelen om te publiceren. Het sluit aan bij wat ik te brengen heb, namelijk:

  • Inzichten over hoe je een goede tekst opbouwt. Ik noem dit de ‘harde’ kant, want hier helpt het om een paar regels te volgen. Bijvoorbeeld over wat je niet moet doen, welke woorden je beter kan vermijden en natuurlijk hoe je een goede tekst begint en eindigt;
  • Advies over hoe je het zelfvertrouwen krijgt om te publiceren, achter je tekst te gaan staan én de woorden te vinden die echt bij je passen. Dit noem ik de ‘zachte’ kant.

Wat je precies kunt verwachten van de cursus, uit welke onderdelen het bestaat en wanneer het begint, vertel ik je binnenkort. Ik ga eerst de onderzoeksresultaten nog wat verder onderzoeken, zodat ik de beste cursus voor jou kan ontwikkelen. Stay tuned!

Blijf up-to-date, schrijf je in!

Begin september beginnen we, de precieze datum verschijnt binnenkort. Wil je de lancering van de cursus niet missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!


Tips over hoe je lekker schrijft?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!


Anne van den Berg

Tekstschrijver, trainer, therapeut (in opleiding)

Volgend jaar (2022) heb ik alweer tien jaar mijn eigen bedrijf. Daarvoor was ik journalist en daar weer voor studeerde ik journalistiek en culturele antropologie. Door de jaren heen heb ik meerdere mensen begeleid om een betere schrijver te worden. Soms informeel, gewoon tijdens de koffie, soms in een rol als senior journalist en soms als tekstschrijver. Dat deed en doe ik, omdat ik zo graag wil dat anderen ook kunnen genieten van schrijven. Want als je eenmaal weet hoe het moet, gaat het je zoveel opleveren. Daarom nu, mijn officiële stap op het pad van trainer en schrijfcoach. Loop je met me mee?

Mijn grootste schrijfuitdaging is...

Je mag me ook bellen

We kunnen ook bellen over jouw grootste uitdaging, maar je kunt me ook mailen of dus het formulier invullen. Alles om je te helpen jouw schrijfvaardigheden te polijsten.

Terug naar het formulier
Dit zijn mijn contactgegevens

06 – 5101 5719
anne@editoranne.nl