Scherpe teksten kunnen eigenlijk nergens ontbreken. Zelfs op de meeste kleine plekken (zoals op een knop) is tekst van belang. Om klanten op een knop te laten drukken. Of om kennis en expertise over te brengen. Als journalist en tekstschrijver help ik bedrijven hun doel te bereiken. Ik heb daarbij een focus op IT, maar ook in andere markten ben ik thuis!

Copy voor IT

De industrie die zich waarschijnlijk het snelst ontwikkelt, is de IT. Dat biedt kansen voor soft- en hardwareleveranciers, maar ook voor adviesbureaus en service providers. Hoe zorgt u er alleen voor dat u uw klanten bereikt en zij ook begrijpen welke kansen technologie met zich mee brengt? Precies, daarvoor heeft u heldere, doelmatige teksten.

Mijn werk

Editor Anne Productions specialiseert zich in IT, maar bekijkt technologie altijd vanuit de business perspectief. Uw klanten bevinden zich namelijk steeds vaker in de business en zij begrijpen weinig van technische taal die u misschien dagelijks gebruikt. In de communicatie naar uw klanten toe is het daarom handig om te spreken over de voordelen die klanten kunnen behalen, de doelen die ze met soft- en hardware kunnen nastreven en de resultaten die klanten al eerder behaald hebben.

U kunt uw prospects en klanten bereiken met content zoals uw websites, nieuwsbrieven, blogs en whitepapers. Ik benader deze content altijd vanuit een contentmarketingperspectief: u deelt uw kennis, zodat uw prospects precies weten wat ze aan u hebben. Op basis van de content kunt u leads binnenhalen, bijvoorbeeld doordat prospects gegevens achterlaten als ze een whitepaper willen lezen. Of dat ze altijd op de hoogte willen zijn van uw nieuwe content en zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Wilt u meer weten of verder spreken over wat ik voor u kan betekenen? Laat dan uw gegevens achter!

Artikelen in IT

Journalisten hebben de kracht om het complexe eenvoudig te maken. Zeker in IT is dat cruciaal, aangezien de business (die vrij weinig weet en wil weten van de technische details) verantwoordelijk is voor en geïnteresseerd is in nieuwe technologie. Trends worden in de juiste context geplaatst, innovaties worden beoordeeld op hun levensvatbaarheid en met eerdere ervaringen wordt aangetoond hoe technologie wordt toegepast. Om de business resultaten niet te vergeten.

Mijn werk

Als journalist verzorg ik artikelen voor IT-bladen en vakbladen voor marketing-, sales- en servicemedewerkers. Ik interview betrokkenen en zorg dat het verhaal helder op papier komt. Uiteraard is er ruimte voor hoor en wederom, gaat het artikel langs de betrokkenen voor feitelijke onjuistheden en uiteindelijk verschijnt het artikel online of zelfs in druk.

Eventueel kan ik co├Ârdinatie oppakken met fotografen of illustratoren. Ik werk zelfstandig, denk mee in interessante onderwerpen en benader zelf de betrokkenen om het interview op te zetten. Mijn specialiteit is het vertalen van IT-verhalen in op de business gerichte artikelen. Ik ontdoe het verhaal van jargon, houd van WYSIWYG en neem altijd rekening met de stem van de interviewee.

Wilt u meer weten over mijn werkzaamheden? Of contact over beschikbaarheid? Vul dan het onderstaande formulier in en ik kom snel mogelijk terug op uw vraag!

Redactie-
werk

Soms zie je het zelf niet meer als schrijver of als journalist. Daarom is een redactionele check geen overbodige luxe. Ook het inkorten van artikelen, het klaarzetten voor publicatie en het afstemmen van meerdere teksten kan soms beter uitbesteed worden. Een vreemd oog ziet net wat meer dan de schrijver, die een artikel of blog al tien keer heeft gelezen.

Mijn werk

Redactiewerk valt daarom ook onder mijn werkzaamheden. Door jarenlang als journalist (ook in de redacteurrol) werkzaam te zijn geweest (en nog steeds!), heb ik een scherpe blik ontwikkeld voor het straktrekken van teksten en het klaarmaken van tekst en beeld voor publicatie.

Het redactiewerk is altijd in overleg met de opdrachtgever en met respect naar de schrijver. Ik verander voornamelijk taalkundige zaken. Mocht de inhoud niet helder zijn, dan stel ik vragen of pas de volgorde aan om het helder te maken voor de lezer. Juist door mijn ‘vreemde’ blik zie ik net wat meer dan de schrijver en samen zetten we een kwalitatief stuk neer.

Wilt u meer weten over mijn werk? Neem dan contact op!

Vul het formulier in en neem contact op!